Topptio tips för att springa ungdomsspel för barn – Episkt kul för alla!

Du har ett fantastiskt spel i åtanke, ett gäng ivriga barn och en plats att välja ut. Vad kan gå fel? Inget förhoppningsvis … men för att säkerställa din framgång med att köra ungdomsgruppspel, här är mina 10 bästa tips.

Elda upp alla!

Det är absolut nödvändigt att du kommer med hög energi! Innan du vänder mot barnen, ta några stora andetag, hoppa upp och ner och bli pumpad! Om du är platt kommer barnen också att vara platta.

Skydda sedan barnen! Få dem upphetsade. Deras energi kommer att tända dem omkring sig. Du kan göra detta genom att ställa körfrågor, “Vem är redo för ett fantastiskt spel …?” “Blue Team, är du redo? Red Team, är du redo?” Få dem att upprepa sina svar tills deras energinivå matchar dina. Kanske kan de komma med egna lagnamn och lagsång.

Älskar spelet

Du måste själv tro på spelet. Varje antydan om att du inte är hundra procent säker på att det här är ett bra spel, kommer barnen att ta till sig det. Så, lära känna spelet väl och se till att det passar perfekt för ungdomsgruppen du arbetar med. Läs reglerna, titta på en video av andra barn som spelar spelet och ställ frågor till andra lärare eller ungdomsledare som har kört spelet tidigare. Håll det enkelt, särskilt om det är dina första ungdomsgruppsspel för barn.

Förberedelserna är kung

Du kan aldrig vara för beredd. När du har studerat spelreglerna, skriv ner reglerna på ett palmkort för att ha med dig när du instruerar barnen. Välj ett lämpligt ställe att spela spelet på. Om du är utomhus, tänk på vädret, säkerheten och gränserna för barnen. Se till att du har den utrustning du behöver för att spela spelet och ställ in så mycket du kan innan barnen kommer för att spela. Tänk på var barnen kommer att vara när de ger instruktioner. Till exempel, låt dem inte kinka in i solen och se till att deras ögon vetter bort från störningar.

Tänk på drinkstopp och catering för barn med särskilda behov. Fundera över hur du kommer att skjuta upp barnen och hur du kommer att leverera spelreglerna. Identifiera gränserna för lek och ha en plan för att hantera beteenden. Kommer du att använda en visselpipa för att få barnens uppmärksamhet, eller kommer du att använda en annan signal?

Ha målet i åtanke

Innan du börjar med alla spelregler, se till att barnen vet målet eller målet med spelet. Om de har målet i åtanke kommer de att bättre förstå reglerna. Om du har målet i åtanke har du lättare att förklara spelreglerna.

Tips för att leverera spelreglerna

Se till att barnen sitter och fokuserar på dig. De får inte chatta eller titta på distraktioner runt dem. Se till att alla barn som ska leka är närvarande. Du vill inte att sena gäster kommer halvvägs genom dina instruktioner.
Barn har en kort uppmärksamhet, så var noga med dina regler och håll dem enkla. Berätta för barnen att de kan ställa frågor efter att du har gett dina instruktioner.
När reglerna har getts gillar jag att spelarna reviderar dem. Gör detta genom att få dem att hitta en vän och upprepa reglerna för dem.

Kör vid behov en kort demonstration av spelet eller aspekten av spelet med hjälp av barn som kan det (du kan behöva förbereda dig för detta med utvalda spelare eller hjälpare).
Låt alltid barnen ställa frågor för att ytterligare klargöra deras förståelse.

Delat ägarskap

Spelare kommer att bli bättre motiverade om de blir inbjudna att föreslå förbättringar av spelet. Detta fungerar bra när du har spelat en omgång av spelet. Vad jag gör är att sammanföra alla och sedan bjuda in spelare att föreslå en förbättring av gruppspelet. En handuppräckning visar om idén accepteras av alla. Berätta för alla att vi kommer att pröva denna idé och om den fungerar bra, behåll den i spelet. Detta ger alla ägande. Det finns alltid utmärkta idéer föreslagna som jag aldrig skulle ha tänkt på.

Stoppa spelet innan det kraschar

Nu när barnen alla har en fantastisk tid att spela det ungdomsgruppsspel du introducerade, är det dags att döda spelet innan barnen tröttnar på det. Genom att sluta på en hög ton kommer du att få barnen ivriga att komma tillbaka och spela det igen en annan dag.
Slå aldrig en död häst. Om ditt ungdomsgruppsspel inte kommer att planera, eller om du ser att barnen tappar intresset- ta ett slut och ta en paus, spela sedan nästa spel du har förberett.

Skapa upplevelsen

Slå ihop en berättelse eller ett tema i ditt gruppspel. Kanske ha karaktärer, rekvisita eller till och med en specialdräkt. Detta förbättrar upplevelsen för dina spelare. Spel som Narnia, Star Wars och Treasure sammanflätar alla en berättelse med karaktärer som olika spelare kan väljas till.

Inga åskådare

Involvera åskådarna i spelet. Dessa kan vara syskon eller föräldrar. Sätt dem i ett lag eller låt dem döma spelet. Se till att du spelar spelet också. Barnen kommer att vara glada över att du njuter av upplevelsen med dem.

Gropstopp

Slutligen, se till att det finns regelbundna pauser mellan spelen eller under de längre spelen. Detta gör att barnen kan få andan tillbaka och återfukta. Se till att rasterna är korta. Du vill inte att barnen ska stängas av. Med lagspel ge tid för spelare att ha korta lagmöten för att strategisera.

Där har du det, mina bästa tips för att köra ungdomsgruppspel för barn, samlat på mig från många år som skollärare med specialisering i spel.

Episkt kul för alla!

Författare, Trevor Howitt är en passionerad skollärare med en egen stor familj. Med 35 års erfarenhet av att arbeta med barn har han specialiserat sig på att driva gruppspel för ungdomar.

Barn älskar att spela spel! Före internetets ålder var det vanligt att spela gruppspel inifrån och ut. Dessa spel samlade människor och gav barn de sociala färdigheter som de kommer att använda som vuxna. Roliga gruppspel är viktiga för skolor, familjen och samlingsplatser.

Lue myös The Rise of Fantasy Sports och onlinespel