En lista över de bästa Assassin’s Creed-videospelen.

Att rangordna de bästa Assassin’s Creed-spelen från minst till mest älskade är svårt. Till att börja med kommer det att finnas en betydande tid på vägen. Om några sekunder kan vi vara i Ryssland. Dagen efter är vi i Indien. Mykonos stad skimrar i fjärran, och sedan är vi i renässansens Italien och antikens Grekland på ett ögonblick. Det är också frågan om bemanning. Din uppfattning om de bästa Assassin’s Creed-spelen kan bero på vems karaktärer du spelar, från Shay till Arno, Edward till Jacob, Altar till Connor eller Ratonhnhaké:ton för att ge dem deras söndagsnamn.

Identitet i Assassin’s Creed

Assassin’s Creed Identity gjorde sin iOS-debut med en RPG-twist i syfte att vara mer som de fullblodskonsolutgåvorna. Identity försöker återskapa seriens kännetecknande spelupplägg i ett mer kortfattat format, ett smygande och stickande spel som utspelar sig i renässansens Italien. Ezio har ersatts med en serie skräddarsydda personligheter; var och en väckts till liv av en italiensk namngenerator.

Med all sannolikhet kommer du att lägga mer tid på att pilla med det än att spela själva spelet, vilket är synd. Free-to-play skickar den dig över hela världen för att mörda en kille, skaffa den här reliken eller eskortera den här personen i utbyte mot skicklighetspoäng som du kan använda för att köpa kläder, utrustning och flytta set till din karaktär. Platta bilder och boxiga strukturer måste göra det mesta av arbetet för att skapa en känsla av plats eftersom det inte finns många människor runt omkring. Spelets dåliga kontroller gör detta ännu mer utmanande, vilket tvingar dig att springa in i väggar snarare än uppför dem.

The Bloodlines of Assassin’s Creed

Efter händelserna i Assassin’s Creed: Brotherhood, fortsätter Bloodlines: Brotherhood på PSP där det första spelet slutade och fortsätter Altairs resa. Istället för tidigare mobila/handhållna spel i serien, försöker Bloodlines efterlikna utseendet och spelandet av konsolversionerna. Men när det kommer till gameplay gör Bloodlines ett hyfsat jobb, med tydliga bilder som ger intrycket av ett riktigt AC-spel. Stridssystemet gör dock att striden känns lika klumpig som att sy i ugnsvantar när det kommer till fighting.

Även om Bloodlines har en intressant handling som inte är lika dålig som Altair’s Chronicles, faller den ofta platt och är inte tillräckligt kraftfull för att kompensera för den svaga striden. Det här spelet kan ha varit mycket värre utan Maria, Altairs kvicka följeslagare från en drömsekvens, som ger handlingen en känsla av liv och substans. Tyvärr kan inte ens hon rädda programmet.

Pirater i Assassin’s Creed

Att banta ner ett minispel från ett av dina tidigare spel och släppa det på egen hand kräver mycket mod. Assassin’s Creed Pirates, ett mobilspel baserat på Black Flags skeppsstrid, släpptes av Ubisoft i slutet av 2013 på grund av Black Flags framgångar.

Pirates försöker vara ett Assassin’s Creed-spel med en berättelse som involverar Assassins, Tempelriddare och mystiska DNA-tidsmaskiner, men det är allt som fönsterputsar – du lägger 99 procent av din tid på att lansera. Kanonkulor på andra fartyg bara för fan. Men skaparna var medvetna om detta, så de gjorde en poäng med att fokusera striden och göra det enkelt att hantera båtar via touchfunktioner. Eftersom det bara är en bit av ett annat Assassin’s Creed-spel finns inte Pirates på vår lista, men det borde vara för att det är så väldesignat.