Hur man återställer ett spel på Steam

Steam är en av de mest använda plattformarna för att köpa spel. Ibland måste dock spelet du köpte fungera bättre. Även om det är en besvikelse att du har spenderat pengar på spelet, har du fortfarande möjligheten att returnera dem. Nedan visar vi hur du gör detta.
Om du är missnöjd med ett Steam-spel eller om det är defekt kan du returnera det. Vi förklarar returvillkoren och visar dig sedan hur du gör. Det är lätt.

Villkor för retur

Vi måste uppfylla några villkor för att spela spelet igen på Steam. Den första och viktigaste är tiden. För att returnera spelet måste det vara mindre än 14 dagar sedan ditt köp och måste ha spelats i mindre än en timme. Detta förbjuder dig att köpa ett spel och sedan spela det i timmar innan du returnerar det.

Du kan även använda denna period för förköpta spel. 14-dagarsperioden börjar på datumet för spelets lansering. Detta gäller DLC:er, oaktiverade presentförpackningar och förpackningar som fortfarande behöver porteras.

Steam erbjuder också möjligheten att få en återbetalning på köp gjorda i spel. De är giltiga under de första 48 timmarna efter köpet, förutsatt att de inte har använts, flyttats eller ändrats. Företaget uppger att utvecklare kan aktivera krediten i andra spel. Vi hittade några spel som inte erbjuder detta alternativ. Det är inte obligatoriskt.

Steam kommer att be dig berätta för Steam varför du återställer spelet. Detta är ett obligatoriskt steg, men det kommer inte att påverka din retur. Denna procedur kan hjälpa till att upptäcka bedrägerier och avgöra om det har förekommit några spelproblem.

Ånga spelet

Det är mycket enklare än de flesta användare tror. Gå först till ditt Steam-bibliotek. Det skulle hjälpa om du skapade profilen för spelet du vill återställa. Supportlänken kommer att visas på höger sida av skärmen. Klicka på det.

Det är här du kan ge spelet exceptionellt stöd. Du har chansen att lämna tillbaka den. Du kan markera det önskade alternativet som “Inte vad du förväntade dig.” Om du klickar på det här alternativet kommer du till en ny skärm där du kan börja återställa. Därefter måste du bekräfta att alternativet för begäran om återbetalning är tillgängligt. Så länge du uppfyller villkoren i början.

Steam kommer sedan att fråga dig hur du vill ställa in denna kredit. Välj först hur du vill att dina pengar ska returneras. Den kan antingen returneras till din plånbok (för framtida köp) eller återbetalas med din betalningsmetod. Du kan välja den som är mest bekväm för dig. Sedan kommer vi att bli ombedda att förklara varför vi återvänder.

Processen är klar när vi har gjort det. Vi måste klicka på knappen Skicka begäran och vänta på Steams återbetalningsprocess. Som du kan se är det en enkel process.