PS3 VS XBOX 360 – Exklusiva spel för 2008!

Xbox: s regeringstid är nästan över. Så sent som PS3 har sett bättre och bättre ut. Ser ut som att 2008 kommer att bli året för PlayStation. PlayStation 3 har många stora namntitlar som kommer ut i år och om alla spel från listan faktiskt släpps i år är allt vi kan säga WOW. Obs! Följande lista representerar inte på något sätt hela listan över exklusiva titlar för varje konsol. Det ger oss dock en ganska bra uppfattning om spelen som ryktas släppas i år.

PS3:

Resistance 2 (PS3)

Garanterad framgång. Medan det första var ett bra spel och ganska stor framgång, var det fortfarande bara en lanseringstitel. Tänk vad de kan göra efter ett par år och spel under deras bälte. 8 spelare Co-Op! Förvänta dig stora saker från det här spelet.

Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Ännu en garanterad framgång. Den som spelar Gran Turismo kommer att ta det här spelet. Om du är ett fan är du ett fan. Det visuella fortsätter att förbättras, HD -uppspelningar, sa nuff!

Haze (PS3)

Förhoppningsvis kommer spelet äntligen att sluta med sina långa förseningar i år. Det här spelet lovar intensiv action, inklusive 4-spelare co-op, drop-in, drop-out, split-screen, online eller lokala flerspelaralternativ. Spelet fortsätter att imponera visuellt, med inte bara grafikkvaliteten, utan de väldigt coola, unika designelementen.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Vem vet inte om det här spelet? Spelet är fortfarande månader bort och är redan episkt. Om något spel kan leva upp till den hype detta spel har fått, lämna det till Solid Snake, gammal eller ung. Precis som de flesta spelen på den här listan är bilderna fantastiska. Spelet ser ut att packa in en enorm mängd historia och gameplay. Spelet har en enorm arsenal av vapen och kamp/smygande drag. Om du äger en PS3 måste du nästan köpa den här. Du vet att du kommer.

SOCOM: Confrontation (PS3)

Ännu tidigt på denna titel har få detaljer släppts. Spelet stöder upp till 32 spelare online. Anpassningsbara vapen ungefär som SOCOM 3. Liksom de tidigare SOCOM -spelen kommer fokus att vara online multiplayer. Tidigt ord säger att den här kommer att gå vägen till Warhawk, och erbjuder online bara möjligen med ett bluetooth -headset och allt. När allt kommer omkring, den ursprungliga SOCOM -typen av banbrytande användning av headset på konsoler.

LittleBigPlanet (PS3)

Kanske ett av årets mest innovativa, söta och förväntade spel. Little Big Planet ser ut att expandera PS3-publiken med detta “bygg-ditt-eget-spel” -spel. Ät ditt hjärta ut Nintendo Miis, det här spelet ser bra ut. Den tillåtna skjuvnivån för kreativitet är häpnadsväckande. Spelet stöder också 4-spelare co-op och kontra. Dessutom är det barnvänligt utan att vara kränkande söt.

God of War III (PS3)

PS2 gick ut med en smäll (även om den fortfarande hänger där inne) med den ursprungliga God of War, och senast är det uppföljare, fortfarande på den åldrande konsolen. Människor har väntat på en äkta “nästa generations” God of War-upplevelse och det ser ut som om 2008 kommer att bli ditt år, möjligen. Inte mycket är vet än, men spelskaparen, David Jaffe, arbetar inte längre med serien så vi får bara vänta och se hur allt blir.

Final Fantasy XIII (PS3) – Final Fantasy Versus XIII (PS3)

Du är antingen ett fan, eller så är du inte det, men du måste känna igen storleken på Final Fantasy -serien. Spelen fortsätter att sätta grafiska standarder för varje version. Nästa, XIII, ser ut att göra gott om deras rykte. De förbättrar inte bara varje visuell och berättande aspekt av spelet, de omarbetar också striden. Striden i Final Fantasy XIII lovar hastigheten och intensifiera striderna.

MotorStorm 2 (PS3) [Teaser Trailer]

Ytterligare en uppföljare till en tidigare PS3-exklusiv, MotorStorm 2 har inte avslöjat mycket, men från trailern kan vi förvänta oss ännu en för-renderad stapel som är för hög för att de ska nås med grafik i spelet. Missförstå mig inte, originalet såg bra ut, men videon som de visade ett år tidigare såg 10 gånger bättre ut. Detta var den vackraste av alla åkare på ett tag, men vi får se hur uppföljaren kan jämföras med Gran Turismo 5 HD senare i år. Några av förbättringarna inkluderar nya bilar/lastbilar/motorcyklar, spår och bäst av allt, ett välbehövligt 4-spelare split-screen-läge. Spelet sägs också innehålla online-support för 16 spelare.

Killzone 2 (PS3)

Så, video och skärmdumpar har visat hur bra spelet verkligen ser ut i handling. Men hur är det med spelandet? Originalet blev inte riktigt berömt av kritiker, även om jag tyckte om det (minus det stora antalet fel). Det var definitivt inte “Halo Killer”, som det utsågs till. Uppföljaren måste verkligen bevisa sig på en så trång skyttmarknad. Guerrilla Games har ännu inte avslöjat några riktiga detaljer om gameplay, dvs co-op, multiplayer, anpassning? Spelet ser dock säkert bra ut. Antar att vi bara får vänta och se.

XBOX 360:

Ninja Gaiden II (360)

Äntligen till Xbox 360, jag trodde att vi aldrig skulle komma hit. Ninja Gaiden II, den första officiella, sanna uppföljaren, lovar att öka allt som gjorde originalet så populärt. Mer action, fler skurkar, mer blod (nästan för mycket) och mer fart. Spelets skapare har också tagit upp de svårighetsproblem som vissa (många) hade med de andra spelen. De har sagt att utan att dämpa ner det kommer de att ändra kontrollerna för att förbättra och minska frustrationen till nykomlingar. De lägger också till nya vapen i spelet och massor av nya karaktärsanimationer för att hålla bilderna fräscha.

För mänskligt (360)

Too Human är ett epos i färd med att redan vara en del av en trilogi. Alla älskar en trilogi. De har skapat en enorm värld med en unik teknik och organisk design. Spelet är byggt på historia, inklusive ett mycket ambitiöst nytt dynamiskt kamerasystem som alltid ska ge dig den bästa bilden av handlingen under spelningen. Spelet har också en uppsjö av RPG -element för att hålla dig intresserad. Som med de flesta RPG -spel kan du uppgradera nästan allt, från vapen, till rustningar, till speciella förmågor som förlänger din strid. Spelet har också ett unikt stridsystem, med rätt analog pinne för både närstrid och angrepp med olika intervall.

Fabel 2 (360)

Efterföljare till ett spel som var ett stort steg inom artificiell intelligens, Fable 2 ser ut att överträffa föregångaren på alla sätt. Det ultimata valet mellan gott och ont. Den här gången är dina alternativ ännu större. I likhet med ett annat Lionhead -spel, Black & White, kommer spelaren att få ett husdjur för att hjälpa dig under hela spelet, och även som en vän du kan knyta kontakt med. Peter Molyneux, spelskaparen har sagt att han vill att spelet ska få spelaren känslomässigt involverad. Bara en gissning, men du kan nog förvänta dig att din hund så småningom kommer att dö. Förutom ett spel med samvete är spelet ett av de första spelen som introducerade pengar i spelet innan det släpps. Det stämmer, du kan börja tjäna guld att spendera i Fable 2 innan spelet någonsin når butiken, tack vare nedladdningsbara arkadspel på Xbox Live.

Banjo-Kazooie 3 (360)

Väldigt lite är känt till Bajo-Kazooie 3, om det i själva verket är namnet. Rare, företaget som utvecklar spelet, släppte en kort teaser -trailer redan i september 2006. Det visade verkligen inget spel, men det visade en ny boxig konststil som du kan se i skärmdumparna ovan. Du kan förvänta dig de vanliga Bajo-Kazooie-plattformselementen, samla allt i sikte, lagarbete för att nå olika områden och slå olika fiender och stora öppna världar. Xbox 360 är inte precis känd för att ha många plattformsspelare, så det här kommer att vara ett välkommet tillskott. Förra gången vi hade ett Banjo -spel var tillbaka på N64.

Gears of War 2 (360)

Måste jag verkligen säga något? Gears of War 2. Du visste att de skulle klara det. Det första var en så stor framgång, det slog faktiskt Halo för det bästa online-multiplayer-spelet, om det bara var för att det var Halo 2. av sista generationen. Spelet innehåller allt nytt som Unreal Engine 3 har att erbjuda. Fler fiender på skärmen, mer förstörelse, mer realistisk belysning och mer motorsågsåtgärd. Ännu en höstdag väntar oss.

Halo Wars

Halo är inte död! Åtminstone är inte Halo -universum det. Halo Wars är det första Halo -spelet som inte är ett Halo -spel. Det är en strategi i realtid. Även om spelet inte utvecklas enbart på Bungie, utvecklas det från grunden för Xbox 360 och konsolspel. Det betyder att de förmodligen har löst några av de problem som plågar många strategispel i realtid på konsoler. Visste du att Halo ursprungligen var ett strategispel i realtid som utvecklades för Mac? Det är sant.

Splinter Cell: Conviction (360)

Nästa steg för Sam Fisher ser anmärkningsvärt ut som ett spel av Bourne Identity -typ. Som sagt, det ser fortfarande bra ut. De har tappat de gröna ögonögonen i utbyte mot en herrväska (ala Jack Bauer), hoodie och skägg, och de har ett avskalat och smutsigt, rått, Splinter Cell -spel där du nu är en flykting från lag. Det nya spelet ser ut att förändras mer än Sams mode, med fokus på det Ubisoft kallar “All new improvisation-based gameplay”. Där ditt lager faktiskt är världen runt dig, plocka upp och kasta stolar etc. Använd massor till din fördel, liknande Assassin’s Creed. Detta kan vara ett bra sätt att fräscha upp serien, eller det kan gå för långt från dess rötter och förlora fans.

Vänster 4 döda (360)

Zombies, Co-Op, Valve, Source, sa nuff. “43 in Left 4 Dead betyder faktiskt något, det är inte bara l337-tal. Det stämmer, 4-spelare co-op för en zombie first person shooter. Många människor har höga förväntningar på den här, och det ser ut som det kan leva upp till dem. Inte ett fan av att vara människa, de har täckt dig. Du kan välja att spela som en zombie eller “infekterad” som de kallas i spelet. Det finns ett antal olika typer av zombies var och en med olika styrkor och svagheter. Hjärnätningen bör börja omkring oktober.

Alan Wake (360)

Gillar du psykologiska thrillers? Alan Wake presenteras mer som ett “film” -liknande spel än ett traditionellt actionspel. De kallar det officiellt en “psykologisk action -thriller”. Spelet har varit under utveckling ett tag nu (det vann GameSpy’s Best of E3 2005) och hävdar att det har ett utgivningsdatum 2008, vi får se. Det ser vackert ut, utvecklaren har lagt mycket tid på att verkligen fånga stämningen i en thriller. De har inkluderat full realtid dag-till-natt belysning och vädereffekter.

Hederligt omnämnande: Heavy Rain (PS3), The Agency (PS3), LA Noire (PS3), Tekken 6 (PS3), Huxley (360), GTA4 (360 exklusivt episodiskt innehåll), Age of Conan (360)
Det är ganska lite och jag är trött. Detta borde ge dig något att tänka på om du köper en konsol i år. Jag är säker på att det kommer många spel som inte finns på den här listan. Jag har just täckt några av de största av konsolens exklusiva för 2008.

Lue myös Gör ett bra videospel!