Är Xbox Ones från 2022 fortfarande ett anständigt köp?

I slutet av 2020 kommer Xbox Series X och Series S att släppas, och Xbox One är fortfarande tillgänglig som en begagnad konsol. Är det en bra idé att skaffa en Xbox One 2022?

Xbox Ones styrkor och svagheter kommer att undersökas i ljuset av ankomsten av nästa konsolgeneration.

Finns det ett pris för Xbox One-konsoler?

Med det i åtanke, låt oss titta på hur mycket varje Xbox-system kostar. Även om många andra variabler att överväga innan du köper en Xbox One, är en av de mest praktiska övervägandena förhållandet mellan pris och värde.

Xbox One S kostar $300, medan Xbox One X, den mest kraftfulla modellen, kostar $500. För $250 kan du få en Xbox One S utan en skivenhet, och det är inte värt att överväga den ursprungliga Xbox One eftersom den är så gammal.

Det är dock osannolikt att denna prissättning kommer att ses på en Xbox One-enhet just nu. Microsoft uppgav i januari 2022 att de skulle upphöra med produktionen av alla Xbox One-konsoler, inklusive Xbox One X och Xbox One S, över hela Xbox One-linjen. Dessa produkter kommer att säljas på de primära marknaderna, där priserna kan fluktuera kraftigt.

Årets Xbox One-linje har identiska klistermärkekostnader som nya Xbox Series X och Series S, som är $500 respektive $300. Om du ska spendera pengar på en Xbox One kan du lika gärna spendera dem på en nyare, bättre konsol.

Att ha en Xbox One ger dig tillgång till Game Pass-prenumerationstjänsten.

Xbox Game Pass-prenumerationen är den mest övertygande anledningen till att köpa en Xbox. Obegränsad tillgång till hundratals titlar är tillgänglig med ett månatligt medlemskap till Game Pass.

Så länge du är prenumerant kan du ladda ner och spela de utvalda spelen på din Xbox, och de är alla av hög kvalitet. Dessutom ingår alla Xbox Game Studios-publicerade spel i Game Pass när de släpps.

Exakt hur länge kommer Xbox One att vara tillgänglig?

Microsofts Xbox One håller på att komma på flera år, så att det inte kommer ut nya titlar för det på ett tag. Om du har läst så här långt vet du redan att Microsoft har lagt ner produktionen av Xbox One-konsoler. Men hur länge kan du förvänta dig att Xbox One kommer att stödjas?

Tänk tillbaka till den senaste generationen för att få en känsla av vad som komma skall. Xbox 360 introducerades först 2005 och fasades så småningom ut 2016. Det fanns fortfarande några titlar över flera generationer på Xbox 360 efter debuten av Xbox One 2013.

Som plattform, Xbox

Om du funderar på att skaffa en Xbox One bör du känna till Microsofts nuvarande konsolfilosofi. En viktig faktor är Xbox Ones bakåtkompatibilitet, vilket gör att den kan spela många Xbox 360- och originalspel för Xbox. Däremot kan Series X|S praktiskt taget spela alla Xbox One-spel.

Xbox: En tradition för flera generationer

Om du fortfarande är ute efter att skaffa en Xbox One bör den här guiden hjälpa dig. Oavsett vad du föredrar är Game Pass en fantastisk prenumerationstjänst med många högkvalitativa titlar för att underhålla dig. Och Microsofts engagemang för att leverera den största möjliga upplevelsen på varje Xbox-konsol är beundransvärt.