De bästa gratis PC-spelen är de som är underhållande.

Du kan få mycket för noll på F2P-spelmarknaden, och flera klassiker finns tillgängliga till en rejäl rabatt, oavsett om du spelar militär-, sci-fi-, fantasy-, MMO-, blockbyggnads- eller kortkrigsspel. Det finns många gratis PC-spel att välja mellan, allt från kulturella sensationer som Fortnite till alla tiders klassiker som Team Fortress 2.

Börja din resa med den här grundliga listan över de bästa gratis PC-spelen 2022. Att hitta dessa gratis nedladdningsbara PC-spel påminde oss om hur långt världen har kommit; du kan skaffa tre A-nivåspel för ingenting. Vi har sammanställt en lista över de bästa gratis PC-spelen utan speciell ordning.

KRIGTS ÅSKA

Även om du inte vill gå med i en grupp flygentusiaster på en anslagstavla, kan du fortfarande njuta av War Thunder. Varken realism eller tillgänglighet får offras. Ladda ner den och du är igång. Du kan till och med göra båda om du vill. Det är lätt att fastna i den stora mängden buller och raseri som genereras av flygplan och stridsvagnar i detta massiva flerspelarspel från andra världskriget! Har du ingen aning om var du ska börja? Här är några tips för att avfyra din tanks kanon i War Thunder. De som letar efter actionfyllda krigsspel kan kolla in War Thunder.

SKuggornas regeringstid

Spela ett populärt smartphone-RPG på din PC gratis. Även rutinerade RPG-spelare kommer att behöva utöva ett visst strategiskt omdöme när det gäller spelets turbaserade strids- och lagledningsmekanik. Varje hjälte i spelet har olika egenskaper och speciella krafter, så du behöver en strategi för att maximera potentialen för var och en. Kampen kan också genomföras online, antingen i samarbetsräder med andra spelare eller genom att slå deras lag för att få värdefulla belöningar genom direkt strid.

The Forge of Empires

Det finns en god chans att Forge of Empires webbläsarbaserade byggnad kommer att tillfredsställa din önskan om ledningsövningar samtidigt som den tillfredsställer en törst efter historisk strategi. För att komma till den moderna metropolen måste du erövra, expandera och bygga dig upp från den blygsamma byn du startar under stenåldern, komplett med spjutsvingande krigare. Turbaserade strider är det enda sättet att leda din spirande armé till seger, och skrå och innovativa upptäckter är de enda sätten att gå vidare genom århundradena.

Genshin Impact

Många analogier har dragits mellan Genshin Impact och Breath of the Wild, och det är lätt att förstå varför. Även om spelets öppna värld är stor och hisnande vacker, finns det också massor av resurser att hitta i det som kan användas för att samla, skapa, laga mat och till och med besegra gåtor och minibossar genom miljömagi snarare än bråk.

Teyvats öppna värld kommer att hålla dig sysselsatt de första 30 timmarna, men det beror främst på att det finns otaliga läger att rensa, pussel att lösa och glittrande nytt byte att hitta. Majoriteten av den öppna världen och de flesta av huvudhistorierna är fria från betald mekanik. Men andra delar av den öppna världen kräver tillgång till dolda karaktärer bakom gacha-tekniker.