Datorspel som alla spelare borde veta

spelhyllan

Dagens datorspel är laddade med action, och det finns många olika kategorier eller genrer av spel. Men många spel kan anses vara mer än en genre. Till exempel kan ett fotbollsmatch betraktas som ett sportspel, liksom ett simuleringsspel. Här är lite information som hjälper dig att bättre förstå de olika genren för dataspel.

1. Massively Multiplayer Online (MMO)

Dessa spel spelas via ett LAN (lokalt nätverk) eller via Internet. Spelare använder ett nätverk och interagerar med andra spelare i det virtuella spelrummet. Du kan spela mot människor från hela världen. Skapandet av dessa spel innebär tusentals timmar av programmering, vilket ger dig, spelaren, den mest fantastiska spelupplevelsen som är möjlig.

2. Simuleringar

Dessa spel handlar om att ta kontroll över verkliga fordon, inklusive tankar, fartyg och flygplan. Du lär dig hur du styr dessa fordon och använder simuleringsspel som också kan användas för att utbilda proffs. Faktum är att många piloter tränas med flygsimulatorer innan de faktiskt tar flyg.

3. Äventyr

Dessa är vanligtvis enspelarspel och spelas ofta i fantasy- eller äventyrsvärldar. Du slutför pussel för att avancera nivåer. Spelet börjar vanligtvis med en historia om din karaktär och låter dig veta vad ditt uppdrag är. Du måste ta reda på hur du ska slutföra uppdraget.

4. Realtidsstrategi (RTS)

För dessa spel behöver du vanligtvis bygga upp din inventering av föremål, arméer etc. Liknande ett strategispel rör sig RTS-spel i realtid och spelare kan spela på en gång utan att växla så att du kan spela tillsammans på samma gång tid.

5. Pussel

Dessa spel tilltalar dem som älskar att lösa svåra pussel. Det finns många nivåer, från nybörjare till expert, och spel har vanligtvis färgade former och enkla åtgärder. Det här är hjärnspel, utan någon åtgärd involverad.

6. Åtgärd

Du måste vara snabb för att njuta av dessa snabba spel, och du måste ha utmärkta reflexer. Slutför utmaningar genom att slåss med fiender och använd en karaktär efter eget val för att representera dig själv och hoppa in i handlingen.

7. Stealth Shooter

Dessa brukar vara krigsspel eller spionbaserade spel, där du använder smyg för att besegra dina fiender.

8. Bekämpa

Slåss en mot en med motståndare, på nära håll och personligt. Du behöver bra reflexer och förmågan att använda kontrollerna för alla slags slagsmål.

9. First Person Shooters (FPS)

Du är huvudpersonen, och spelet ses genom dina ögon. Du kan verkligen komma in i dessa spel. Den enda undergången är att du inte kan se hur du ser ut i spelet, för du ser saker genom dina egna ögon.

10. Sport

Spela verkliga sporter som baseboll, basket, fotboll och mer. När du arbetar igenom de olika färdighetsnivåerna kommer ditt spel att innebära att härma riktiga professionella idrottare och hur de rör sig. De mest populära sportspelen baseras vanligtvis på specifika populära sportevenemang.