Sport spel

Sportspel simulerar sporter som golf, fotboll, basket, baseball och fotboll. De kan också inkludera olympiska sporter som skidåkning, och till och med pubsporter som dart och pool. Motsvarande spelare i dessa spel är ofta datorstyrda men kan också ha form av levande motståndare. (Och eftersom vi är på ämnet sport, bör videospel betraktas som sport själva!)

Tävlings

Racingsimulatorserier som Forza och Gran Turismo är några av de mest populära spelen i denna kategori, men arkadklassiker som Pole Position ingår också här. I dessa spel tävlar spelare mot en annan motståndare eller klockan.

Lagsporter

En av de tidigaste typerna av videospelsgenrer, lagspelsspel simulerar att spela en sport. Vissa spel, som Arch Rivals och NBA Jam, satiriserar genren, medan andra som Madden NFL och FIFA försöker återskapa realismen och fånga känslan av att spela en levande sport.

Roligt faktum: Madden NFL som franchise är äldre än hälften av spelarna som för närvarande spelar i NFL. “Det är i spelet!” och på ditt valbara system – Madden NFL har dykt upp på 33 olika plattformar och konsoler för videospel, inklusive Windows, iOS, Sega Genesis och Sega Saturn; Nintendo SNES, N64, GameCube, Wii och Wii U; Turbo Duo; 3DO; PlayStation, PlayStation 2, 3 och 4; Xbox, Xbox 360 och Xbox One.

Konkurrenskraftig

Fiktiv sport eller tävlingsspel faller i denna kategori. eSport -spel som Overwatch och Team Fortress har också tilldelats denna undergenre.

Sportbaserade strider

Dessa spel har sina rötter i kampspelet och sportgenren och inkluderar boxningsspel som Fight Night och brottningsspel. I dessa spel är striderna mer realistiska och kan innehålla verkliga krigare.

Pussel spel

Pussel- eller logikspel äger vanligtvis rum på en enda skärm eller spelplan och kräver att spelaren löser ett problem för att gå framåt.

Logikspel

Ett logikspel kräver att spelare löser ett logiskt pussel eller navigerar i en utmaning som en labyrint. Dessa spel inkluderar hjärnspel som Brain Age, men inkluderar också sådana avslappnade pusselspel som Tetris.

Trivia spel

Precis som riktiga trivia -spel måste videospelspelare svara på en fråga innan en timer tar slut (eller innan en annan spelare svarar) för att få poäng. Eftersom trivia -spel är särskilt väl lämpade för vardagligt spel, växer de alltmer i popularitet, särskilt på mobiltelefoner.